vrijdag 3 april 2015

Homemade Engelse scones


Nog geen idee wat je op tafel gaat zetten met het Paas ontbijt? Ik maakte Engelse scones met krenten. Super lekker en easy te maken (ze hoeven maar 15 minuten in de oven). Scones zijn het lekkerst in combinatie met iets zoets. Kijk je mee hoe ik ze maak? 


Wat heb je nodig? 
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 40 gram boter
  • 25 gram suiker 
  • 1 ei
  • 150 ml melk 
  • Hand vol krenten 
  • Philadelphia
  • Jam

Wat moet je doen? 
Kneed met je handen het zelfrijzend bakmeel en de boter door elkaar. Zorg dat de boter helemaal fijn is, voeg dan pas de suiker toe. Kneed dit ook nog even door elkaar. Meet in een maatbeker de juiste hoeveelheid melk af en klop hier het ei doorheen. Zet ondertussen vast de oven aan op 225 graden zodat deze vast warm wordt. 

Voeg langzaam het melk-ei mengsel toe en kneed het deeg met je handen. Zorg dat je een klein beetje overhoudt om de scones later mee te bestrijken. Als het mengsel een geheel is geworden kan je er een handje vol krenten aan toevoegen. Als je krenten niet lekker vindt kan je ze natuurlijk achterwegen laten (je kunt er bijvoorbeeld ook kaneel door mengen). Het deeg moet niet te plakkerig maar ook niet te droog zijn. En dat is best lastig!

Als het deeg goed door elkaar gemengd is kun je beginnen met bolletjes te maken. Bestrooi je aanrecht met een beetje meel zodat het deeg er niet aan blijft plakken. Rol het deeg een beetje over het aanrecht en maak er daarna bolletjes van. Als je de bolletjes op bakpapier legt, smeer je de bovenkant in met het melk-ei mengsel zodat ze mooi bruin worden.

Het leuke aan scones is dat ze maar heel even de oven in hoeven. Na 15 minuten zijn ze al gaar en klaar om opgegeten te worden. Je kunt ze zien rijzen in de oven. Super leuk! Ik vind scones het lekkerst met een laagje (naturel) Philadelphia en aardbeien jam.


Liefs,
Daphne 


2 opmerkingen: